Мнозинството гласоподаватели в САЩ считат, че президентът Джо Байдън е твърде

...
Мнозинството гласоподаватели в САЩ считат, че президентът Джо Байдън е твърде
Коментари Харесай

За 73% от американците Байдън е твърде стар за президент

Мнозинството гласоподаватели в Съединени американски щати смятат, че президентът Джо Байдън е прекомерно остарял, с цел да се кандидатира още веднъж за поста. Това демонстрираха резултатите от ново изследване на Wall Street Journal.

Проучването, проведено сред 24-30 август, откри, че 73 % отрегистрираните гласоподаватели считат сегашния държавен глава за прекомерно възрастен за идващ мандат. Само 22 % имат вяра, че това не е толкоз значимо.

 

Бившият президент Тръмп, единствено три години по-млад на 77 години, получава по-добра оценка по същия въпрос. 47 % от интервюираните показаха, че възрастта на Тръмп е проблем. Тръмп също се бори за нов мандат, като е любимец измежду републиканците - макар многото каузи, водени против него. 

 

Една от най-големите компликации на Байдън в президентската конкуренция през 2024 година е възрастта му. На 80 години сега, той ще бъде на 86 в края на идващия си мандат, в случай че бъде избран отново.

Байдън разяснява възрастта си в понеделник сутринта на събитие за Деня на труда във Филаделфия, като сподели, че годините внасят мъдрост в работата му и не има намерение да се отдръпва.

 

Множество предходни изследвания също демонстрираха, че гласоподавателите са  загрижени по отношение на възрастта на настоящия президент. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР